Telefoonnummer

  •  

E-mail

  •  Volg ons

Deepwell

Een deepwell-bemaling wordt uitgevoerd door middel van een verticaal boorgat in de grond, dit boorgat wordt omstort met filtergrind. Vervolgens wordt er een vacuümpomp of een onderwaterpomp geplaatst, deze pomp voert al het water af naar boven. Vervolgens ontstaat er een proces waarbij al het water dat huidig in de grond zit naar boven wordt gepompt. Door dit proces zal het waterniveau dalen, nadat het waterniveau is gezakt tot de gewenste diepte wordt de pomp weer verwijderd. Het grondwater is door de bemaling langdurig verlaagd en gestabiliseerd.

Deepwell-bemalingen worden uitgevoerd wanneer de bemaling plaatsvindt op plekken waar veel water is en waar de waterdruk extreem hoog is.

Onze 2 verschillende systemen voor een deepwell-bemaling:

Vacuüm-onttrekkingsbron: Bij dit systeem wordt met een vacuümpomp een onderdruk in de bron gecreëerd, door de druk van de vacuümpomp wordt al het water naar boven gepompt.

Zwaartekracht-onttrekkingsbron: Dit systeem wordt vaak toegepast bij klei- en veengrond. Dit komt omdat deze soorten grond niet luchtdicht blijft waardoor een vacuüm-onttrekkingsbron niet van toepassing is. Het proces van de bron wordt uitgevoerd door een onderwaterpomp, deze pomp haalt haar kracht uit zwaartekracht om vervolgens al het water naar boven te halen.

Om de kwaliteit van het proces te waarborgen heeft Koelewijn Bronbemalingen de volgende certificaten in bezit: BRL SIKB 2100 + Protocol 2101 Mechanisch Boren.

Wilt u meer informatie over deepwell-bemalingen, neem dan gerust contact met ons op.